A while back I bought and modified an original Microsoft XBox - I modded it because as it turns out the DVD drive is on it's last legs, which I would learn when I picked up a copy of the Simpsons: Hit and Run, and had to play it on the 360. I bought this fucking thing, I want to use it!

Yesteday I spent a bit checking through old hard disks, and came upon a few potential candidates. A 40GB, an 80GB, and a 160GB. Being greedy, I decided to try the 160GB first. No matter what I did, I couldn't get it to stop red-ringing, so I decided to try hot-swap the drives and did a fresh install on the new drive, but it RROD'd as soon as I restarted. I tried switching between "master" and "cable select" on the drive, and nothing worked.

The drive is a Maxtor D33019, which is supposed to work. Maybe I'm doing something wrong?

I decided to give the 80GB a go, and it worked second go... I needed the drive on CS, instead of master. I used an install disk to put the EvoX dashboard on, copied over a game image (using a tool called Qwix to FTP it) and it's worked fine since. I can only suspect that the 160GB didn't work, because I don't have an LBA BIOS installed, which is apparently a requirement for drives over a certain size. Since it's working, I don't want to risk bricking the bloody thing so I'll leave it be.

It looks like I'm stuck downloading images of games I want to play, because ripping them with DVD2Xbox takes forever, presumably due to the failing DVD-ROM.

Horsham, VIC, Australia fwaggle

Published:


Modified:

Never

Filed under:


Location:

Horsham, VIC, Australia

Navigation: Older Entry Newer Entry